2012. március 4., vasárnap

Ép testben ép lélek

Nagyon sok támadás éri a modelleket az alakjukkal kapcsolatban.

Elterjedt hiedelem ugyanis, hogy a lányok nagy része anorexiás, bulémiás vagy drogokkal tartja magát vékonyan, ami a normál emberek szemszögéből inkább alultápláltnak tűnik.
Le kell szögeznem, hogy sok lány alkatilag olyan, hogy hízni nem nagyon tud.
Hogy modell lehess, kell, hogy olyan adottságokkal rendelkezz, mint a nyúlánk, vékony alkat, amelyet sport és megfelelő étkezés mellett tarthatsz fenn.
Sokan kérdezték, hogy hogyan maradunk vékonyak, anélkül, hogy sanyargatnánk a testünket.
Ezért írom most meg ezt a bejegyzést Kondás Katával karöltve:)




Első és legfontosabb a sport, ami nélkülözhetetlen az alakod megtartásához.

1. Futás:
Ez az egyik legjobb edzésforma, ami elsősorban fogyaszt és szálkásít, és nem kell tartanod, hogy hatalmas izomtömegeket növeszt, mert ugye a plusz izom az plusz súly. (Amit mellékesen megjegyzek, SOSEM kérdeznek castingokon vagy bárhol, mert sokan kérdezték, már tőlem, hogy mennyi a súlykorlát a modellkedéshez)
Személy szerint nem rajongok a futásért, de ha megtehetem, mindig elmegyek edzőterembe, mert egy óra lassú tempójú futás csodákra képes!!!!

2. Jóga:
A jóga bármely formája, erősít, fogyaszt, növeli az állóképességed, az izmaidat formássá teszi és türelmesebbé, kiegyensúlyozottabbá tesz.
Szerencsére most már Magyarországon is egyre több fajta jóga kipróbálására van lehetőség.
Én egy barátom ajánlására kipróbáltam a bikram jógát, ami egy 90 perces 26+2(légző)gyakorlatból álló jóga óra, amelyet ráadásul egy 38-40°os szobában végzünk el. A számos pozitív hatáshoz így a méregtelenítés is párosul. Nagyon ajánlom mindenkinek.

3.Speed Fitness
Ez egy drasztikusabb formája a sportnak és főleg azok figyelmébe ajánlanám, akik ülő munkát végeznek és nincs idejük edzőterembe járni és órákat izzadni a megfelelő alakért.
A speed fitness egy új mozgásforma, amely egyszerű kar-lábemelésekből álló gyakorlatokra épül, viszont közben elektromos árammal stimulálják az izmokat így felfokozzák a mozdulat hatékonyságát.
Egy edzés 30percig tart, ebből 20 perc aktív torna és utána még egy 10 perces izomlazító kezelés vár ránk.
Hozzájárulója, hogy utána napokig izomlázad van és az ülés is egy fájdalmas mozdulat sor lesz. De ez az első pár alkalom után elmúlik.
Viszont erősen izmosít, ami számunkra nem a legjobb mellékhatás.

Megemlíteném még, hogy az úszás, a pilates,és a bicikli/spinning is jótékony hatással van a megfelelő alak eléréséhez. Igazából a séta is már sokat segít, de egy héten legalább 3 vagy 4 alkalommal be kellene építenie mindenkinek a napirendjébe az edzést, de ebben a rohanó világban, nem mindenki tudja.
Mellékesen megjegyzem ,hogy én ha utazom, az egész napos sétálástól többet fogyok, mint bármi mástól szóval a SÉTA a legjobb sport:)

Étkezés:
Nehéz kordában tartani a centiket, ha az ember nem figyel mi is az, amit megeszik, mert sok felesleges dolgot elfogyasztunk, amire nincs is igazán szükségünk. Nem hiába mondják, hogy az vagy, amit eszel.

Gyors fogyást lehet elérni, hogyha az étrendünkből kihagyjuk a felesleges fehér lisztes tésztákat, kenyereket és inkább a barna vagy teljes kiőrlésű változatokat fogyasztjuk, de hogy elindítsuk a fogyás folyamatát, egy két hétig teljesen meg kell vonni a testtől a szénhidrátot, majd később már nem is fogjuk annyira kívánni.
A másik ellenség a cukor. Helyette, ha édesítőt akarunk használni, akkor ott van a méz vagy a sztívia, de ha pár hétig a cukrot is elvonjuk a napi étkezésünkből, akkor egy idő után a szervezetünk nem is kívánja majd azt.
Mindenkinek szokott szerintem az az érzése lenni, hogy nem éhes, de kívánna enni valamit és olyankor feleslegesen beviszünk olyan szénhidrátokat és keményítőket, amely nem szükségeltetik a szervezetünk egészséges működéséhez. Igazából nem vagyok dietetikus szóval nem is ecsetelem tovább, hanem rakok be egy két képet, mit is eszünk mi, nap, mint nap:)

Reggeli:
kávé (Mi Kate-tel általában cukor és tej nélkül isszuk:) a két mazochista:) )

+
Zabpehely joghurttal és valamilyen gyümölccsel



Tojás sok-sok zöldséggel


Tízórai:
Gyümölcs minden mennyiségben






Ebéd:
El nem tudom mondani néha , hogy éhezek egy jó kis hazai tyúkhúslevesre:) de addig is itt van mondjuk egy kis brokkoli krémleves


Másodiknak bármilyen sült, grillezett hús, hal. A rántott húst nem nagyon ajánlanám a lisztes panír miatt:) és körítésként párolt zöldségek tömkelege:)






Akár sushi


"Uzsonna"Délután rágcsálni magvakat szoktunk vagy gyümölcsöket. Néha a humusz is előkerül a hűtőből egy kis zeller vagy répa társaságában.



Vacsora:
Párolt zöldség sült virsli tojással (mai vacsink:) )
(igen tudom a tojásnak nap alakú sárgája van általában, de most ez Amerika alakú lett, az íz a lényeg nem a kinézet:) )



Nem hagyhatjuk ki, hogy napközben több liter vizet megiszunk, hogyha lehetőségünk van rá és nem castingokra rohangálunk:)

 Mi is szoktunk azért elcsábulni:)
Egy jó kis starbucks-os karamellás habos frappuchino:
Szülinapi torta:)








Tippek tőlünk nektek:
- Inkább egyetek napi ötször, hatszor, kis mennyiségeket, sokkal jobban fogjátok érezni magatokat.
- Mindenki hiányolná a kedvenc csokoládéját, cukorkáját, és mi is emberek vagyunk kellenek ezek az apró örömök a napi rohanás során, viszont, ha egészségesen akarsz élni, akkor inkább  a figyelmetekbe ajánlanánk a magas kakaó tartalmú csokoládékat, amelyeknek számos pozítiv hatása van és még finom is.
Vagy akár léteznek olyan csokoládé szeletek, amelyben egyenlően van szénhidrát-fehérje és zsír, vagyis inkább úgy mondom, hogy megfelelő arányban tartalmazza mindegyik összetevőt és nagyon nagyon finom:)


-Tea: gyógynövényes teák minden formában mennyiségben a nap során. Jól esik egy hosszú nap után meginni egy forró zöld vagy menta teát, de a fekete tea is hasznos, amellyel a kávét is helyettesíthetjük!!! Megjegyezném, hogy ezeket is cukor nélkül mindenképpen!De ha nem ízlik, akkor ott a méz vagy sztívia, amelyek természetes édesítőszerek.
Ezt a teát Hongkongból hozta a szobatársam és soha nem ittam még jobbat:)



Egy bejegyzés nem elég egy életmód, étkezési szokás bemutatására,de megtettük amit lehetett:)

9 megjegyzés:

  1. húú nagyon tetszett a bejegyzés:) imádom ezeket a kajcsikat:)

    VálaszTörlés
  2. Elég jól sikerült ezt így összeállítanotok!:)
    Nagyon köszönöm, sok új támpontot kaptam:)
    ..a jógát forradalmasítom hamarosan!:P

    VálaszTörlés
  3. hűűű de jól néznek ki ezek az ételek!! ;) még h fogyókúra.. :D sztem épp ez az, mindenkinek így kellene étkeznie! :D :) egyébként a torta az milyen fajta?? :))
    és köszönjük a bejegyzéseket, tök érdekes őket olvasni!! :):)
    csak így tovább! ;) sok sikert nektek! ;)

    VálaszTörlés
  4. a tortát nővérem csinálta,egyszerű de nagyszerű:)) : piskóta lapok között vanília meg valamilyen más krém:)

    VálaszTörlés
  5. Ezt én most megosztom!!! Annyira korrekt... Köszönöm!!!! Stefán Éva

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!Nagyon tetszik a bejegyzes!Mondja
    tok meg ti hozzaertok tenyleg,sokat hallani a TVben, hogy egy modell sulya maximum 52 kg korul lehet.Ez tenyleg igy van?Mert most mondjuk meg ozinten ez szerintem nem sok embernel van igy akik ilyen magasak!:)

    VálaszTörlés
  7. Hogy oszinte legyek, ezt nem tudom hol hallhattad, de ha ez igy lenne akkor nagyon sok lany nem dolgozna a vilagban...Mi amikor merunk valakit akkor sosem a kiloit merjuk, hanem a mell/derek/csipo mereteit...annak kell a buvos 90/60/90 alatt lenni! Az hogy ez kg-ban mennyi az emberenkent/csontozatonkent/ valtozik!;)

    VálaszTörlés